Yeni Eve Taşınanların Mutlaka Alması Gereken 7 Bitki

Yeni taşındığınız evinizi yuvaya dönüştürmenize yardımcı olacak ya da yeni taşınan arkadaşlarınıza ev hediyesi olarak tercih edebileceğiniz birbirinden güzel yeni ev bitkisi seçeneklerini sizler için derledik.

Yepyeni anıların yaşanacağı yeni bir ev, yorucu olduğu kadar heyecanlı bir süreci başlatır. Her şeyin istediğiniz gibi olması için çabalarken sürekli bir eksikliği tamamlamak için uğraşırsınız. Ancak bu süreç bir o kadar da keyiflidir. Daha önce planlayıp da hayata geçiremediğiniz fikirler yeni evinizde uygulamaya koyabilirsiniz. Mesela yemyeşil bir salon ya da mutfağında bile çiçeklerin açtığı bir ev fikri artık sizin için hayal olmak yerine hayata geçirilebilir.

Evlerde çiçekler hem ortamın enerjisini yükseltir hem de havayı temizleyerek çok daha kaliteli bir yaşam alanı sağlar. Yatak odasında bulunması faydalı olan bitkilerden daha önce bahsetmiştik. (Yatak Odanızda Bulunması Faydalı 10 Canlı Bitki yazısını buradan inceleyebilirsiniz. Şimdi de yeni evinizde mutlaka bulunması gereken bitkilerden bahsetme zamanı.

1 – Barış Çiçeği Spathiphyllum

barış çiçeği
Görsel Kaynak: gardenmanage

Dik duran beyaz zambakları ve sulandığı anda size selam veren uzun yeşil yaprakları ile evlere en çok yakışan çiçeklerden biri ile başlayalım.

Barış çiçeği olarak bildiğimiz Spathiphyllum, yayılarak büyümeyi seven bir bitkidir. Bakım koşulları uygun olduğu takdirde yılda 3 sezon çiçek açabilir ve güzelliğini sizlere sergileyebilir. Odada nasıl dolduracağınıza karar veremediğiniz o köşe için son derece uygun bir bitkidir. Barış Çiçeği bakımı için ilgili yazımızı buradan inceleyebilirsiniz.

2 – Antoryum Bitkisi

antoryum
Görsel Kaynak: Aaas journal

Güçlü görünümü ve koyu kırmızı renkli çiçekleri ile bulundukları odanın tüm havasını değiştirebilen bitkilerdendir Antoryum. Dekoratif olarak çok şık olan bu bitki, aynı zamanda toprağı iyi beslendiği takdirde tüm yıl çiçeklerini sizden esirgemeyecektir.

Eğer evinizde koyu ya açık tek tonlu renkler hakimse, evinizde bulunan Antoryumu güneş alabileceği bir yere yerleştirin ve etkileyici çiçekleri ile size vereceği enerjiyi hissedin. Antoryum bakımına dair detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

3 – Atatürk Çiçeği Ponsetya

poinsettia
Görsel Kaynak: Milberger’s Nursery

Biraz daha küçük olsun, fazla yer kaplamasın ama enerjisi tüm eve yayılsın istiyorsanız sizin seçiminiz Ponsetya olmalı!

Atatürk Çiçeği olarak bilinen Ponsetya, Atatürk’ün yurtdışından döndüğü bir seyahati sonrasında ülkemizde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Bu sebeple de çiçeğe onun adı verilmiştir. Kırmızı renkleri çiçekleri olan bu bitki çok fazla boy atmayan türden bir süs bitkisidir. Bu sebeple pencere kenarlarına, masa ve komidin üzerilerine yerleştirilebilir.

4 – Dieffenbachia

difenbahya
Görsel Kaynak: Green and Vibrant

Ve evlerin olmazsa olmazlarından: Dieffenbachia. Çeşitli boylarda, rengarenk saksılarda olan bu güzel bitki, her tarzda döşenen evler için uygundur.

Yeşil, uzun yaprakları ile salonlara görmeye alışkın olduğumuz bitkilerden biri olan Ağlayan Çiçek; çiçek açmayan, her mevsim aynı güzellikte yeşil yapraklarını sergileyen, bakımı kolay, pek fazla yer seçmeyen, uyumlu ve sevilen bir bitkidir. Dieffenbachia bakımı için yazımızı inceleyebilirsiniz.

5 – Guzmania

guzmania
Görsel Kaynak: plant care today

Sırada oturma odasında egzotik bir hava olsun isteyenlerin çok hoşuna gidecek bir bitki önerimiz var: Guzmania Bilhassa tropikal ögeler ile detaylandırdığınız bir odaya seçebileceğiniz çiçeklerin kuşkusuz en güzeli bu çiçektir.

Yarı gölge ve hafif güneşli yerlerde bulunmaktan hoşlanan Guzmania da canlı renkli çiçekleri olan bir başka saksı bitkidir. Renklendirmek istediğiniz odalarınızda Guzmania bitkisini tercih edebilir, odanızın havasını değiştirebilirsiniz.

6 – Schefflera

schefflera
Görsel Kaynak: Plantopedia

Hemen her evde görmeye alışık olduğumuz, bakımı kolay ve uzun ömürlü yeni ev bitkisi mi arıyorsunuz. Çoktan buldunuz!

Bilhassa salonların favori çiçeklerinden olan Schefflera ya Şeflera, ince uzun dalların ucunda bir elin parmaklarını anımsatan zarif yaprakları ile tanınan bir bitkidir. Odaların genellikle köşe kısımlarında ya da konsol yanlarında kendilerine yer bulan Schefflera bitkisi, çeşitli tarzlarda saksılar içerisinde son derece şık bir dekorasyon ögesi olarak kullanılır.

7 – Dracena Massengena 

dracena
Görsel Kaynak: Plants in a box

Az eşya çok huzur diyenlerden misiniz? O halde spor tarzda döşediğiniz sakin odanız için en uygun çiçek Massengena olacaktır.

Dracena Massengena da aynı Şeflera kadar popüler olan bir başka salon bitkisidir. Ev ve işyerlerinde sıkça karşımıza çıkan bu bitki, 2’li, 3’lü ya da 4’lü şekilde yetiştirilir. Buna göre boyu değişen Massengena bitkisi yeterince aydınlık aldığı, aşırı sulanmadığı ve toprağı yeterince beslendiği sürece çok uzun yıllar yaşayacak ve evinize güzellik katacaktır.